Składniki na 4 osoby:
- 125g kaszy bulgur
- 4 garście pokrojonego selera naciowego
- 1 garść ziaren słonecznika
- 1 czerwona cebula
- 2 pomidory
- 3 łyżki oleju z pestek dyni
- sól
- pieprz
Kaszę ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. W misce wymieszałam seler naciowy, cebulę pokrojoną w średnią kostkę, ziarna słonecznika i pomidory również pokrojone w kostkę. Dorzuciłam kaszę, polałam olejem i doprawiłam do smaku. Żeby żołądek ciut dłużej został pełen podałam ją z usmażoną rybką. Całość przygotowań zajęła mi ok.30min więc śmiało mogę polecić takie danie na błyskawiczny i przede wszystkim zdrowy obiad.
Takie sałatki "na winie" są najsmaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńPopieram :)
Usuń